Wonen

Welke verduisterende raamdecoratie is het best?

Verduisterende gordijnen zijn populair en om verschillende goede redenen. Ze zijn perfect in slaapkamers van mensen die lichte slapers zijn of nachtdiensten draaien. Ze zijn ook een prima oplossing in kinderkamers om baby’s en kinderen te helpen ’s nachts- en tijdens de middagdutjes in slaap te vallen. Ze zijn ook nuttig in thuis bioscopen, om je te helpen die donkere filmzaal ervaring te geven.

Maar wist je dat verduisterende rolgordijnen ook helpen om de energie-efficiëntie van de kamer waarin ze geïnstalleerd zijn te verhogen? Dat serieuze licht blokkerende vermogen helpt ook warmte tegenhouden in de warmere maanden en koude lucht in de koelere maanden. Dit helpt je besparen op je energierekening. Ze helpen ook lawaai tegenhouden, waardoor ze een goede oplossing zijn voor woningen aan of in de buurt van drukke straten.  In dit blog gaan we verder bespreken waar je op moet letten bij het kiezen van de beste verduisterende raamdecoratie voor je behoeften.

Efficiëntie

Het is belangrijk je ervan bewust te zijn dat er een verschil is tussen inbetween gordijnen en verduisterende gordijnen. Verduisterende gordijnen blokkeren 99% van het licht dat je kamer binnenkomt. Daarentegen verminderen lichtdoorlatende gordijnen de hoeveelheid licht die je kamer binnenkomt, en maken de kamer donkerder, maar niet pikzwart. Dus als je op zoek bent naar lichtblokkering boven kamerverduistering, zorg er dan voor dat je echte verduisterende gordijnen kiest.

Maatvoering en installatie

Perfect passende verduisteringsgordijnen krijgen is uiterst belangrijk. Hoe beter de pasvorm, hoe beter het licht blokkerend vermogen. Het is belangrijk op te merken dat zelfs de best passende verduisteringsgordijnen nog wat licht zullen hebben dat rond de randen doorgelaten wordt, en daarom blokkeren ze tot 99% van het licht, en niet 100% van het licht dat je kamer binnenkomt. Door de kieren te minimaliseren met goed passende verduisteringsgordijnen kun je dat doorgelaten licht tot een minimum beperken.

Omdat de pasvorm zo belangrijk is bij het plaatsen van verduisteringsgordijnen, raden we aan op maat gemaakte verduisterende gordijnen te kiezen. Deze raamdecoratie wordt gemaakt om precies op je raammaat te passen. Een expert zal je ramen helpen opmeten om zeker te zijn van de beste pasvorm en je nieuwe verduisteringsgordijnen correct installeren.

Bedieningsmogelijkheden

Net als veel andere raamdecoraties hebben verduisterende gordijnen volgens raamdecoratie.com een verscheidenheid aan bedieningsmogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Ze zijn er zowel met koord als snoerloos, wat perfect is voor huizen met huisdieren en kleine kinderen. Ze zijn tegenwoordig zelfs verkrijgbaar met een motor zoals bij elektrische rolgordijnen waardoor je ze met een druk op de knop kunt openen of dicht doen!