schoenen
lsneakers

Stijgende sneaker verkopen tijdens corona uitbraak

Studenten, werknemers, en zelfs grote bedrijven zijn in totale ontreddering over wat er op dit moment gebeurt.

Wij als mensen hebben een zekere voorspelbaarheid in ons leven nodig. Helaas is dat ons ontnomen door de Covid-19.

De verspreiding van het coronavirus was onvermijdelijk toen het eenmaal was ontstaan. Zoals Bill Gates in het bijzonder zei in zijn TED presentatie een paar jaar geleden, is de wereld niet klaar voor een pandemie.

En jongen, het is bewezen dat hij gelijk heeft. Ik weet zeker dat zelfs hij, in dit geval, zijn ongelijk wilde bewijzen.

Dus terwijl de hele wereld zijn inspanningen richt op het helpen van de kwetsbaren, vragen wij ons af wat dit betekent voor de sneaker markt.

Kan de corona invloed hebben op deze grote bokken?

Het merk Jordan heeft de release van enkele van zijn meest verwachte sneakers uitgesteld. Hoewel ze geen commentaar hebben gegeven op wat de reden was, weet ik zeker dat we allemaal weten waarom. Zelfs de langverwachte Jordan X Dior was vertraagd.

Uit de gegevens die we hebben gezien en geanalyseerd, zien we echter geen reden tot bezorgdheid.

Medio maart 2020 stijgt de verkoop, stijgen de prijspremies en gaat de doorverkoopwaarde omhoog. We weten niet wat de oorzaak is, maar we weten wel dat het gunstig voor ons is.

Dus de vraag die ontstaat bij onze abonnees is of dit wel of niet een goed moment is om de markt van de wederverkoop van sneakers te betreden. Nou, laten we eens kijken wat de gegevens ons vertellen.

Maar voordat u naar beneden scrollt, zorg ervoor dat u ons op Instagram hebt gevolgd om op de hoogte te blijven van de nieuwste drops.

(De volgende numerieke gegevens zijn afkomstig van StockX.)

(Onze belangrijkste prestatie-indicatoren zijn verkoop- en prijspremies, deze beide variabelen spreken het consumentengedrag en de aankoopbeslissingen aan – dit is geen direct beleggingsadvies maar eerder onze mening. )

NIKE
Laten we beginnen met een tijdlijn. Dus volgens het nieuws van Aljazeera heeft China de WHO naar verluidt op 31 december 2019 op de hoogte gebracht van het virus.

Jordan 11 Retro Playoffs Bred

Op 14 december 2019 werden de Jordan 11 Retro Playoffs Bred uitgebracht. Hun totale aantal verkopen (op StockX) is 54.888. En het interessante is dat het grootste deel van hun verkoop plaatsvond tijdens de uitbraak van het coronavirus, met een gemiddelde verkoop van 300 paar per dag.

Nike Air Max 1 City Pack

Het Nike Air Max 1 City-pakket met twee uitleveringen van de Air Max 1 – Londen en Amsterdam is op 19 maart 2020 uitgebracht. Nu zou er reden tot bezorgdheid zijn als de verkoop laag zou zijn geweest, omdat dit een zeer verwachte daling was.

Echter, de sneakerheads kwamen door en de verkoop van de Air Max 1 – London bedroeg ook gemiddeld 300/dag. Er zijn in totaal 709 verkopen van deze schoen geweest in slechts drie dagen tijd en dat ook op een wederverkoop website. Het heeft een prijspremie van 57%, wat betekent dat de markt het goed doet.

De Air Max 1 Amsterdam presteert ook behoorlijk goed met een prijspremie van 100% – de schoen wordt doorverkocht voor gemiddeld $310. Bovendien is de verkoop van de schoen gemiddeld 320 per dag.

Nike LD Waffle Sacai Wit Nylon

Het Nike LD Waffle Sacai White Nylon werd op 10 maart op de markt gebracht voor $160. Het presteert op dit moment vrij goed. De gemiddelde wederverkoopwaarde is $300. Bovendien heeft het sinds zijn debuut op StockX op 4 maart, tot op heden 5970 verkopen gehad.

Op de dag dat het debuteerde op StockX, werd het 840 keer doorverkocht. Dat is een goede indicatie van hoe de markt zich ontwikkelt, zelfs tijdens de pandemie.

ADIDAS
Nu gaan we verder met de Louis Vuitton Don’s creaties. Hoe gaat het met Yeezy? Het is tenslotte als een gek aan het vallen de afgelopen maanden. Bovendien is de prestatie van Yeezy meestal een goede indicator voor hoe goed de markt het over het algemeen doet.

Waarom, vraag je dat? Nou, omdat Yeezy een van de grootste hype en fan aanhang heeft. Als Yeezy te maken krijgt met een algemene daling van de verkoop, kunnen we er dus van uitgaan dat de wederverkoopmarkt bearish aan het worden is.

Yeezy heeft zijn V2 Cinder uitgebracht op 21 maart, de datum waarop dit artikel is geschreven. StockX heeft het artikel al 2850 keer doorverkocht. Verdomme. Het piekte op 7 maart op 565 verkopen, waarna het gemiddeld ongeveer 400 verkopen per dag haalde tot 15 maart, en uiteindelijk daalde naar 300 verkopen per dag toen het de releasedatum naderde.

Yeezy V2 Woestijn Salie

Nog een Yeezy release op 14 maart – De V2 Desert Sage is ook goed op gang gekomen. Het wordt momenteel doorverkocht aan een gemiddelde van $275 na te zijn verkocht aan $220. Laten we het hebben over hoe de verkoop heeft gepresteerd op de wederverkoopmarkt.

De V2 Desert Sage heeft tot nu toe 8112 doorverkopen gehad op StockX. Gemiddeld werd het bijna 400 keer per dag doorverkocht.

Laat een antwoord achter